Nekonečný boj s administrativní zátěží pokračuje

.SP ČR se opět zapojil do boje za úsporu nákladů podnikatelů.

28.5.2014 proběhlo na Ministerstvu průmyslu a obchodu 1. jednání obnovené Expertní komise pro snižování administrativní zátěže podnikatelů. Cílem komise je prosazovat napříč resorty opatření, která by mohla, ušetřit podnikatelům čas i náklady.  

SP ČR jako člen komise může dávat podněty, které konkrétní povinnosti podnikatelů (nejen) vůči veřejné správě by mohly být zrušeny/zjednodušeny nebo zefektivněno jejich plnění popř. zefektivněna komunikace s příslušnými orgány, aby se snížila s tím spojená administrativní zátěž podnikatelů. Podněty se mohou týkat již etablovaného podnikání (např. různé informační povinnosti a výkaznictví, povinnosti v souvislosti s povolovacími a registračními řízeními, povinnosti zaměstnavatelů vůči orgánům státní správy, obcím, soudům, exekutorům a dalším subjektům), ale také agendy spojené se zahájením podnikání (získání podnikatelských oprávnění, rejstříkové povinnosti apod.). 

Případné podněty můžete posílat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Jitka Hlaváčková
/
kategorie Právní infoservis
zpět