Svatoslav Novák znovu zvolen prezidentem ICT Unie

Rozhodlo o tom pro další tříleté období na svém zasedání představenstvo ICT Unie.

 

Svatoslav Novák vykonává uvedenou funkci již od ledna 2010, kdy ICT Unie vznikla sloučením APVTS (Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí) a SPIS (Sdružení pro informační společnost).

 

„Za tři roky svého fungování se ICT Unie stala respektovaným profesním sdružením a partnerem klíčových institucí. Má neopominutelný vliv na vytváření legislativního i věcného prostředí ICT průmyslu. Připravuje poziční dokumenty, připomínkuje strategické materiály ministerstev a podílí se na různých legislativních návrzích. Angažuje se v mnoha segmentech digitální agendy týkajících se ať již veřejného či komerčního sektoru,“ prohlásil Svatoslav Novák.

 

„V nadcházejícím období se chceme soustředit mj. na další rozvoj efektivního fungování státní správy a samosprávy prostřednictvím eGovernmentu. Intenzivně usilujeme také o to, aby ve veřejné správě byly standardizovány závazné postupy pro budování a provoz informačních systémů, včetně zadávání veřejných zakázek. Důležitým projektem bude v letošním roce i případná státní podpora výstavby sítí vysokorychlostního internetu,“ přiblížil Svatoslav Novák priority pro nejbližší období.

 

V letech 1995 až 1999 působil Svatoslav Novák jako generální ředitel společnosti SPT Telecom a předseda správní rady firmy Eurotel. Více než deset let byl předsedou APVTS (Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí). Vystudoval elektrotechnickou fakultu VUT Brno, absolvoval krátkodobá studia v The William Davidson Institute / The University of Michigan Business School.

 

Svatoslav Novák (53) má dospělou dceru a syna. Ve volném čase se věnuje sjezdovému lyžování, tenisu a cyklistice. Mezi jeho zájmy patří i rychlé kabriolety, design a aktivní malování.

 

 

Kontakt pro média:

ICT Unie

David Čapek

tel.: +420 728 403 070

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

ICT Unie je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). ICT Unie má více než osmdesát firemních členů, jejím prezidentem je Svatoslav Novák. Podrobnější informace viz www.ictu.cz

Praha, 4. 3. 2013

 

Růžena Hejná
/
kategorie Z členské základny
zpět