Svaz podepsal smlouvu o spolupráci se Sdružením pro rozvoj Moravskoslezkého kraje

  Obě organizace se mimo jiné dohodly na koordinaci postupu při podpoře vědy a výzkumu a technického školství.   .

Svazu průmyslu a dopravy ČR a Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje uzavřely ve středu 23. února 2011 Smlouvu o spolupráci. Podepsali ji generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy ČR Zdeněk Liška a prezident Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje Pavel Bartoš.

Obě strany se dohodly na posílení koordinace při obhajobě a prosazování zájmů zaměstnavatelů a podnikatelů, a to na národní i regionální úrovni. Za klíčové považují společný postup a koordinaci při vytváření stanovisek, které by efektivněji ovlivňovaly ekonomické a legislativní podmínky podnikání, účinněji by podpořiĺy dialog se zákonodárnými a výkonnými orgány, odborovými a zájmovými organizacemi.

Obě strany smlouvy se shodují na nezbytnosti výraznější podpory výzkumu, vývoje a inovací a technického školství. Současně budou vzájemně spolupracovat při vytváření odborných stanovisek ohledně rozvojových priorit regionů. Společně chtějí také více podporovat exportní aktivity svých členů.

Součástí dohody jsou i strategické záměry v sociálním dialogu a zvyšování zaměstnanosti v regionech, podpora spolupráce soukromého a veřejného sektoru i společné organizování konferencí a seminářů.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět