SP ČR stvrdil Memorandum o spolupráci s Mezinár. obchod. komorou

Tuzemský byznys bude lépe koordinovat postup při podpoře exportu a komunikaci s MZV ČR a velvyslanci.

Zástupci Svazu průmyslu a dopravy ČR a Národního výboru Mezinárodní obchodní komory ČR podepsali 9. března 2011 Memorandum o spolupráci. V dokumentu stvrdili „společný zájem na koordinaci činností k podpoře podnikatelského prostředí v České republice, zejména růstu exportu českých firem na zahraniční trhy“.

„Je to krok k vyšší formě spolupráce tuzemského byznysu, která by měla přispět i ke zlepšení komunikace s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a s jednotlivými velvyslanci,“ poukázal na jeden z klíčových aspektů Memoranda Jaroslav Hanák, 1. viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

 Dokument byl podepsán v rámci setkání představitelů podnikatelské sféry s velvyslanci ČR, působících v zemích Blízkého Východu a v Severní Africe. Informovali při něm o příležitostech a zejména hrozbách pro český byznys, vyplývajících ze současného vývoje v tomto regionu. Akci zorganizovala právě Mezinárodní obchodní komora a MZV ČR.

Jak připomněl Jaroslav Hanák, „koordinace činnosti těchto dvou organizací se týká i setkávání a jednání podnikatelů s velvyslanci, připravujících se na jejich funkci na zastupitelských úřadech ve světě“. „Užší spolupráce může přinést výhodu pro všechny zainteresované strany,“ poznamenal Jaroslav Hanák.

 V Memorandu se Národní výbor Mezinárodní obchodní komory ČR mimo jiné zavázal, že bude SP ČR a jeho členy informovat o teritoriálních setkáních v rámci projektu „Mezinárodní obchod v praxi“. Svaz naopak zajistí dostatečné informace o svých aktivitách v oblasti mezinárodního obchodu.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět