SP ČR: Představenstvo se na 1. zasedání sešlo s ministrem M. Kocourkem

    Zástupci průmyslu jednali s M.Kocourkem o strategii konkurenceschopnosti, vč. podpory aplikovaného výzkumu.

 

Nové představenstvo Svazu průmyslu a dopravy ČR, zvolené koncem dubna delegáty 1600 firem, diskutovalo dnes při svém prvním zasedání s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kocourkem o možnostech posílení konkurenceschopnosti české ekonomiky.

Jednali jsme zejména o strategii konkurenceschopnosti, akutní nezbytnosti výraznější podpory aplikovaného výzkumu, o budoucnosti technického školství a v neposlední řadě o podpoře exportu. Zástupci významných tuzemských podniků navrhli panu ministrovi některé kroky k další nyní dobré spolupráci mezi naším Svazem a ministerstvem průmyslu a obchodu,“ shrnul výsledky setkání Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslem a dopravy ČR.

Ministr Martin Kocourek připomněl záměr založit Radu pro inovace a konkurenceschopnost, kde by se diskutovala zmíněná témata, včetně otázky podpory inovací a aplikovaného výzkumu. „Náš průmysl je velmi vitální. Naším zájmem je však výrazněji podpořit inovace a využít je k tomu, aby se subdodavatelské firmy staly ve větší míře i dodavateli finálních výrobků,“ uvedl ministr Martin Kocourek v diskusi s členy představenstva SP ČR.

Setkání je součástí záměru nejvýznamnější zaměstnavatelské organizace v zemi těsněji spolupracovat s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a také intenzivněji jednat s členy vlády o náladách podnikatelské sféry a o jejích zájmech.

 

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět