Vedení Svazu posílily tři osobnosti byznysu

  Do představenstva byli kooptováni L. Pavlas (Czech Coal),  Jan Rýdl (TOS Varnsdorf), V. Hlavinka (ČEZ).

 

Vedení nejvýznamnější tuzemské organizace zaměstnavatelů - Svazu průmyslu a dopravy ČR, posílili tři významní zástupci byznysu:

Luboš Pavlas – místopředseda představenstva a generální ředitel společnosti Czech Coal

Jan Rýdl – předseda představenstva podniku TOS Varnsdorf a prezident Svazu strojírenské technologie

Vladimír Hlavinka - člen představenstva a ředitel divize výroby společnosti ČEZ

 O kooptaci za členy představenstva rozhodla Valná hromada Svazu, která proběhla ve čtvrtek 6. října v Hradci nad Moravicí. Usedli tak vedle 13 osobností tuzemského byznysu jakými jsou prezident Svazu Jaroslav Hanák (FTL - First Transport Lines), Zbyněk Frolík (Linet), Martin Jahn (Volkswagen Group), Jiří Cienciala (Třinecké železárny), Pavel Juříček (Brano Group) a další.

 Čestným členem Svazu průmyslu a dopravy ČR se na základě rozhodnutí Valné hromady stal Jaroslav Míl. Svaz vedl jako její prezident sedm let do letošního dubna.

 Valná hromada přijala také Programové prohlášení pro rok 2012, kde jsou formulovány požadavky vůči vládě a politické reprezentaci. „Státní a veřejná správa není kvalitní, důsledně se nevyhodnocují dopady legislativních rozhodnutí na podniky, boj proti korupci nepřináší hmatatelné výsledky. Politici slabě prosazují zájmy českého průmyslu v Bruselu. Problém konkurenceschopnosti země jsou lidské zdroje a nedostatek technicky vzdělaných pracovníků a k obratu nedochází. Není také výrazně podporováno budování dopravní infrastruktury,“ uvedl Radek Špicar, viceprezident Svazu ke klíčovým oblastem zájmu zaměstnavatelů.

 Svaz průmyslu a dopravy ČR je nejvlivnější organizace zaměstnavatelů v zemi, zastupující a hájící zájmy 31 členských svazů a celkem 1600 firem, které zaměstnávají téměř milion pracovníků.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět