SP ČR: O české firmy je v Indii enormní zájem

  Téměř pět desítek podnikatelů jednalo v Dillí se zástupci indických firem díky misi, kterou organizoval SP ČR.

 

Zájem indických firem o spolupráci s českými partnery potvrdila podnikatelská mise do indického Dillí, kterou ve dnech 9. až 11. října zorganizoval Svaz průmyslu a dopravy ČR. Mise provázející ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka se zúčastnilo téměř pět desítek zástupců 34 tuzemských firem a organizací.

„Zájem o Českou republiku a naše firmy potvrdil i dnešní podnikatelský panel za účasti místních zástupců takových firem jako jsou Tata, Essar, Infosys, Punj-Lloyd, na který navazovala řadou bilaterálních jednání. Plánovaná doba nestačila a musela být prodloužena. Pro nás to byl dobrý signál,“ uvedl Pavel Kafka hlavní zástupce organizátora mise, člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Delegace je složena z představitelů firem zaměřených hlavně na těžební a důlní průmysl, energetiku, ale i na petrochemický průmysl či finanční sektor.

Zejména o těžebním průmyslu, mimo jiné o účasti našich firem na modernizaci indického uhelného průmyslu, jednal při návštěvě ministra Martin Kocourek. Přínosné by mohlo být uspořádání v příštím roce v Praze druhého ročníku Česko-indických technologických dnů, což účastníci mise přivítali.

 Součástí programu bylo i pondělní podnikatelské fórum, kam zavítali představitelé bezmála 150 indických firem, kteří se setkali s českými podnikateli. „Chceme podpořit vzájemné kontakty. Proto jsme na příští rok na květen recipročně pozvali náš partnerský indický svaz. Plánované návštěvy určitě využijeme k akcím na podporu vzájemného byznysu,“ uvedl Pavel Kafka.

 

Dnes odpoledne (SEČ) pokračovala podnikatelská mise návštěvou ve Vietnamu, kde bude až do čtvrtka 13. října. Zaměřena bude zejména na důlní průmysl, energetiku a infrastrukturu.  

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět