Manažeři v ČR si zvolili nové vedení

V čele České manažerské asociace je prezident Pavel Kafka a dalších osmnáct členů výboru.  .

Česká manažerská asociace, sdružující stovky tuzemských manažerů, zvolila v úterý 18. října 2011 na mimořádné valné hromadě nové vedení. V čele této organizace stanuli takoví úspěšní manažeři, jako jsou Pavel Kafka, dřívější generální ředitel skupiny Siemens v ČR a nynější člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR, Jan Mühlfeit, ve funkci Chairman Europe společnosti Microsoft, František Kulovaný jr., ředitel společnosti BAEST Machinery, a.s. a BAEST Machines and Structures, a.s., Miloš Filip, ředitel PREFA KOMPOZITY, a.s. či Jaromír Hájek, ředitel italské pobočky LeasePlan Corporation.

Mezi devatenácti zvolenými členy vedení České manažerské asociace jsou i prof. Zbyněk Pitra, člen několika statutárních orgánů průmyslových a vědeckých rad vysokých škol, Jan Preclík, spolumajitel a CEO společnosti International Consulting and Investment, Eva Matoušková, majitelka společnosti MATCOM, Lenka Tomešová, majitelka agentury HIT, Věra Hnátová, ředitelka ICT, Státní tiskárna cenin, Jan Března, ředitel personálního úseku Kooperativa, Pojišťovna a.s. Vienna Insurence Group. Jiří Majer, do roku 2010 předseda Dřevozpracujícího družstva Lukavec.

V novém řídícím výboru usedli také Tomáš Macků, Research and Communication Director za ČR a SR a Ivo Gajdoš, marketingový ředitel Top Hotels Group, a.s., Roman Zuzák, prorektor Vysoké školy aplikované psychologie v Terezíně a další úspěšní manažeři.

Seznam členů výboru České manažerské asociace budou k dispozici na webové adrese ČMA : www.cma.cz

Prezidentem České manažerské asociace byl výborem zvolen Pavel Kafka, který organizaci vedl od března letošního roku po předčasném odstoupení předchozího šéfa asociace. Za viceprezidenty byli zvoleni Jiří Majer, Jan Mühlfeit, Věra Hnátová, Ivo Gajdoš.

„Základem úspěchu ČMA bude zlepšení jejího vnitřního fungování, dobře komunikující vedení, které táhne za jeden provaz a co nejaktivnější členská základna. Prospěje to motivaci členů a umožní to hledání synergií mezi manažery této země,“ uvedl Pavel Kafka. Prezident současně definoval tři klíčové priority České manažerské asociace:

1. Jde o výraznější obhajobu zájmů manažerů, působících v ČR / a to ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR a Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR /
  2. O zvyšování úrovně manažerské práce / zejména se jedná o podporu vzdělávání v „manažerském řemesle“ /
  3. O posilování společenské role manažerů / Zejména se ČMA míní zapojovat do úsilí o zvýšení konkurenceschopnosti české ekonomiky a v souvislosti s tím také o zlepšení kvality manažerské práce ve veřejném sektoru. Vstupuje i do spolupráce se zahraničními partnery, mimo jiné úzce začíná spolupracovat se Světovou podnikatelskou radou pro udržitelný rozvoj. /

„Musíme nabírat i nové, mladé manažery,“ poznamenal Pavel Kafka s poukazem na nutnost rozvíjet debatu o společenské roli manažerů, a to zejména v této zlomové době, kdy bude muset sehrávat důležitější roli v trojúhelníku zaměstnanec, majitel, zákazník.

Ve svém vystoupení jako host Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR, uvedl: „Ukažme, že management je důležitý i ve státní správě, nejen v dobře řízených firmách. A přejme se i více mladých manažerů a žen – manažerek, které odvádějí vynikající práci ve vrcholových pozicích“.

„Doba je taková, že nám nezbývá, než daleko těsněji spolupracovat a táhnou na bránu,“ uvedl  ve svém příspěvku další host Jan Wiesner, předseda Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.Ta je společně s Českou manažerskou asociací a Svazem průmyslu a dopravy ČR  spoluvyhlašovatelem prestižní soutěže Manažer roku. Nejlepší z manažerů za rok 2011 budou vyhlášeni v dubnu příštího roku.
„Zvyšujme prestiž této soutěže, která oceňuje nejlepší tuzemské manažery. Zaslouží si to zejména v této převratné době,“ uvedl Jan Wiesner.