Novoroční přání prezidenta SP ČR Jaroslava Hanáka

   .

 

Milí členové Svazu!

Dovolte mi, abych Vám popřál do Nového roku 2012 mnoho úspěchů ve Vašem podnikání, rodinné štěstí a pevné zdraví. Přeji Vám také, abyste si našli více času na Vaše blízké a přátele.

Přál bych si však také, abychom společně dokázali naplnit výzvy zhoršující se hospodářské situace.

To, v čem může Svaz průmyslu a dopravy ČR napomoci, je především tlak na zlepšování podnikatelského prostředí a snaha o posilování konkurenceschopnosti naší země. V tomto našem úsilí se neobejdeme bez Vás, aktivních členů Svazu, jimž bych chtěl upřímně poděkovat za dosavadní spolupráci.

Jen letmé ohlédnutí za tím vším, co jsme společně dokázali, by bylo poměrně rozsáhlým výčtem - od prosazení změn v zákoníku práce, účasti na přípravě Strategie konkurenceschopnosti a Proexportní strategie, připomínkování tématu jednotného inkasního místa, přes náš tlak na zachování daňového zvýhodnění investičních pobídek a zásadní vliv na zamítnutí Aktualizované státní energetické koncepce až po administrování projektů Národní soustavy povolání a Národní soustavy kvalifikací a aktivní podporu technického školství. Není to vše.

Mnohé chronické nemoci přetrvávají, ať už jde o korupční prostředí, nedostatečné vyhodnocování legislativních rozhodnutí na náš byznys, málo efektivní veřejnou správu. Zmínil bych i slabou podporu rozvoje dopravní infrastruktury a zatím nízkou efektivitu snah o to, dostat výzkum, vývoj a inovace na špičkovou úroveň. Tyto i další oblasti a úkoly jsme poměrně precizně definovaly v našem dokumentu Agenda 2010 – 10 priorit pro budoucnost země. Bohužel všechny tyto priority jsou nadále platné.

Jsem ale optimista a věřím, že snahy o změny, které jsou patrné na všech stranách, přinesou postupně naplnění i těchto našich požadavků, které jsou v zájmu českého byznysu.

Jaroslav Hanák

prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět