Svaz a Hospodářská komora MSK podepsaly smlouvu o spolupráci

Zástupci Svazu i hospodářské komory v Moravskoslezském kraji mají snahu o lepší koordinaci aktivit.

Svaz průmyslu a dopravy ČR a Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje v pondělí 30. ledna smluvně potvrdily zájem o užší spolupráci. Smlouvu o spolupráci, jejímž cílem je posílit prosazování zájmů zaměstnavatelů a podnikatelů na národní i regionální úrovni, podepsali v Praze Zdeněk Liška, generální ředitel Svazu a Jan Březina, předseda představenstva krajské hospodářské komory.

„Chceme společně působit na zlepšení podnikatelského prostředí v zemi a v Moravskoslezském kraji, kde je třeba řešit řadu specifických problémů. Jedním z těch klíčových je hledat a nacházet kompromisy mezi rozvojem průmyslu a udržováním životního prostředí,“ uvedl Zdeněk Liška.

„Uvědomujeme si potřebu lepší koordinace spolupráce podniků v Moravskoslezském kraji a nutnost vytváření lepšího podnikatelského prostředí,“ uvedl Jan Březina.

Součástí smlouvy je koordinace postupu při vytváření a prosazování stanovisek vůči zákonodárným a výkonným orgánům a v rámci sociálního dialogu s odborovými organizacemi.

Mezi hlavní oblasti spolupráce patří zejména podpora výzkumu, vývoje a inovací, technického školství a vzdělávání i exportních aktivit členů.