64. pobočka WBCSD založena dnes v Praze

World Business Council for Sustainable Development.

MEMORANDUM OF UNDERESTANDING

Pod záštitou České manažerské asociace byla dnes v Praze v poledne v rámci DNE ÚSPĚŠNÝCH MANAŽERŮ A FIREM slavnostně podepsána dohoda o založení české pobočky  World Business Council for Sustainable Development - Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj. Česká pobočka je se tak stala 64. v pořadí a český business se tímto přihlásil k zásadám RIO +20.

WBCSD je prestižní celosvětová asociace, založená před dvěma desetiletími v Ženevě. V současnosti sdružuje více než 200 generálních ředitelů a předsedů správních orgánů nejdůležitějších firem na všech kontinentech. Rada se zabývá globální podnikatelskou činností se zaměřením na udržitelný rozvoj podnikání. Role businessu je v tomto pojetí povýšena do pozice nezbytného partnera pro celospolečenský dialog, zaměřený na vytvoření rovnováhy národních ekonomických, sociálních a environmentálních pilířů a jejich udržení v čase. WBCSD se zviditelnila zejména “VIZÍ 2050”, která je v mnoha zemích signálním projektem WBCSD a propojuje aktivity spojené s připravovaným celosvětovým fórem RIO +20 a dalším budoucím vývojem v této oblasti. Nabízí také konkrétní řešení a strategie podnikatelské sféry jako pomoc politikům, kteří se v červnu tohoto roku v Riu po 20 letech znovu setkají.

Podpisu předcházelo pracovní setkání ředitele Regionálních sítí WBCSD, Marcela Engela – v březnu letošního roku se zástupci České manažerské asociace a s budoucími českými signatáři významných českých firem a poboček – Janem  Žůrkem, Managing Partner KPMG, Stan Wienera, General Manager Procurus Europa, Milošem Malaníkem, Country General Manager TNT Express Worldwide, Jaroslavou Haid-Hájkovou z Henkel Czech Republic, Miroslavem Dánským ŠKO-ENERGO a Petrem Knapem z Ernst – Zouny Czech Republic. Vážný zájem o členství projevili i další společnosti, např. vedoucí představitelé Honeywell,  Holcim, Skanska, ArcelorMittal nebo také předseda představenstva ČEZ.

Zakládající dokument podepsal Björn Stigson, preSident WBCSD, prezident České manažerské asociace a zmínění signatáři.

Česká manažerská asociace a soutěž MANAŽER ROKU

 

Růžena Hejná
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět