SP ČR: Svaz informačně podpoří export menších firem

Připravovaný nový softwarový prudukt umožní vyhledávat informace o poptávkách, výběrových řízeních i dodavatelích.  .

 

Od počátku příštího roku dostanou malé a střední firmy do rukou nový nástroj, který jim napomůže proniknout na zahraniční trhy. Je jím nový moderní softwarový produkt, který ve spolupráci a pod záštitou Svazu průmyslu a dopravy ČR připravuje společnost Intelligent Markets.

„Systém zajistí informace pro malé a střední podniky, které mají zájem o konkrétní teritoria. Dokáže najít potřebné informace ohledně poptávek, výběrových řízení a ověří i obchodní historii a rating dodavatelů,“ uvedl člen představenstva Svazu František Chaloupecký při prezentaci nového produktu v rámci 54. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Svaz průmyslu a dopravy ČR chce i tímto způsobem napomoci firmám, které nemají dostatek prostředků a možností zajistit si potřebné informace ze světových trhů. Nabízený portál, který je založen na vysoce sofistikovaném technickém řešení vyhledávání informací z veřejných i placených informačních zdrojů a na analýze dat, může přispět k získání novým obchodním příležitostí.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět