JobChallenge: Rekordních 2800 studentů

  Svaz průmyslu a dopravy ČR byl partnerem veletrhu práce, který se uskutečnil ve spolupráci tří největších brněnských vysokých škol.

 

Rekordních 2800 studentů a absolventů vysokých škol se zajímalo o možnosti zaměstnání v rámci veletrhu práce JobChallenge, který se tento týden uskutečnil v brněnské Wannieck Gallery. Na druhé straně možnosti prezentovalo sedm desítek podnikatelských subjektů.
Partnerem akce byl Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR), jehož členské firmy se akce účastnily.

„Veškeré naše snahy se upírají k tomu, abychom dávali dohromady podniky a studenty, zejména technických oborů. Slouží k tomu i tento letos velmi úspěšný veletrh práce JobChallenge,“ uvedla Ilona Staňková, regionální manažerka SP ČR pro Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina.

Letošní již 6. ročník JobChallenge byl uspořádán ve spolupráci tří největších brněnských vysokých škol – Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického v Brně a Mendelovy univerzity v Brně, konkrétně jejich Poradenských a Kariérních center. Součástí veletrhu byly a doprovodného programu byly přednášky a workshopy.

„Pořádající univerzity mají zájem, aby jejich absolventi našli co nejlepší uplatnění v oborech, které vystudovali a naopak zaměstnavatelé mají příležitost k osobnímu kontaktu se studenty. Věřím, že přínos veletrhu je jak pro studenty, tak pro vystavovatele,“ uvedl docent Jiří Němec, prorektor Masarykovy univerzity pro záležitosti studentů.

Veletrh JobChallenge není pro studenty vysokých škol v Brně jedinou možností, jak se setkat se zaměstnavateli. „V případě Masarykovy univerzity mohou být studenti ve spojení s firmami během celého roku prostřednictvím Kariérního centra, které funguje i jako personální agentura,“ dodal prorektor Jiří Němec.

Poradenská a Kariérní centra největších brněnských univerzit navazují spolupráci se společnostmi, poptávající uchazeče. Zároveň tato centra poskytují studentům kariérové a psychologické poradenství, kurzy zaměřené na soft skills a další aktivity, které mohou využít zdarma.

 

Další informace najdete na: www.jobchallenge.muni.cz

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět