SP ČR: Výběr šéfů ČEB a EGAP je transparentní

  Zástupci Svazu se účastnili procesu výběru kandidátů na generální ředitele pro expoertéry dvou klíčových institucí.

 

Svaz průmyslu a dopravy ČR pozitivně hodnotí průběh výběrového řízení na funkce generálních ředitelů Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) a České exportní banky (ČEB). Poté, co na říjnové Valné hromadě vyjádřili zástupci tohoto nejvýznamnějšího zaměstnavatelského Svazu v ČR obavy z toho, aby na tato místa nebyli vybráni lidé jen podle politických kritérií, průběh výběru kandidátů ukazuje na transparentnost.

„Je třeba říci, že je to po dlouhé době transparentní proces ve státní správě za účasti byznysu,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR. Ke kandidátům na šéfy těchto pro exportéry klíčové instituce se totiž vyjadřovali i zástupci zaměstnavatelů.

Dnešního dne byli členy dozorčí rady navrženi Jan Procházka na pozici člena představenstva a generálního ředitele EGAP a Jiří Klumpar na pozici člena představenstva a generálního ředitele ČEB.

V případě EGAP byl druhým finalistou současný finanční náměstek generálního ředitele Milan Šimáček a v případě ČEB byl finalistou Michal Bakajsa, současný obchodní náměstek generálního ředitele.

Návrh musí být předložen České národní bance k vyjádření souhlasu a po uplynutí 21 dnů projednán a rozhodnut na dozorčích radách obou společností.
Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět