SP ČR: Potřebujeme podpořit ekonomiku, ne vládní krizi

Zaměstnavatelé vyjádřili po skončení tripartitního jednání obavy z rozpadu vládní koalice v době, kdy hospodářství svírá recese.    .

 

Svaz průmyslu a dopravy ČR vyjadřuje znepokojení nad politickou nestabilitou vládní koalice, která se projevuje v častých personálních změnách na klíčových postech. Děje se tak v situaci, kdy slabá tuzemská ekonomika potřebuje stabilní, rozhodnou a akční vládu.

Zaměstnavatelé vyslovují své znepokojení v kontextu s tím, že Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR připravil opatření, která by měla zlepšit podmínky pro podnikání a rozvoj hospodářství. Právě o nich dnes zaměstnavatelé vedli s vládou v čele s premiérem Petrem Nečasem a se zástupci odborů diskusi, při níž byl dohodnut postup při jejich realizaci.

opatření je zkvalitnění práce institucí, efektivní podpora inovací, rozvoj infrastruktury, program na podporu technického vzdělávání a implementace proexportní strategie. Jednalo se také o zajištění čerpání strukturálních fondů v současném i příštím programovacím období.

„Nezpochybňuji právo předsedy vlády odvolat ministra bez profesních znalostí. Obávám se však, že bylo předčasné přát si po skončení tripartity klidné svátky a to, že se od počátku příštího roku s nasazením a zodpovědně pustíme do řešení palčivých problémů,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět