Do Prahy přijíždí generální ředitel BUSINESSEUROPE

Druhý muž v hierarchii vlivné Konfederace evropského podnikání (BE) Markus Beyrer bude 6.května jednat s vedením Svazu.  .

V pondělí 6. května do Prahy zavítá na jednodenní návštěvu generální ředitel vlivné Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE Markus Beyrer. V rámci jeho návštěv 41 členských zaměstnavatelských svazů po celé Evropě se setká s vedením Svazu průmyslu a dopravy ČR v čele s jeho prezidentem Jaroslavem Hanákem. Tématem jednání bude výměna informací o ekonomické situaci v Evropě a v České republice, nastavení užší spolupráce při prosazování zájmů evropského byznysu, hodnocení průmyslové, energetické a obchodní politiky Evropské komise i zviditelnění BUSINESSDEUROPE.

Markus Byerer je generálním ředitelem BUSINESSEUROPE od konce roku 2012. Do té doby úspěšně působil na pozici CEO šéfa Austrian Industry Holding ÖIAG, generálního ředitele Federace rakouského průmyslu a jako ředitel pro ekonomickou oblast Rakouské federální hospodářské komory. Působil také jako ekonomický poradce rakouského kancléře Wolfganga Schüssela. Tento vystudovaný právník na University of Vienna se věnoval ve svém postgraduálním studiu evropskému právu a exekutivě na Danube University ve městě Krems a poté na Stanford University.

Má bohaté zkušenosti i s fungováním BUSINESSEUROPE, kde působil jako člen výkonného výboru.