Jaroslav Hanák odmítl spekulace, že bude jmenován premiérem

Po tripartitním jednání prezident Miloš Zeman  oznámil, že by ve vládě odborníků měli být zastoupeni sociální partneři.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák odmítl dnes spekluace o tom, že by mohl být jmenován předsedou vlády odborníků. Jméno nového premiéra chce zítra oznámit prezident České republiky Miloš Zeman. „Vždy jsem říkal, že nevstoupím do politiky. Svoji zásadu dodržím i v tomto případě,“ uvedl Jaroslav Hanák, který je poradcem českého prezidenta.

„Chci poračovat ve své misi prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR a napomáhat dořešení řady přetrvávajících problémů podnikatelského prostředí,“ poznamenal Jaroslav Hanák.

Spekulace vyvolal sám Miloš Zeman, který se dnes jako první český prezident zúčastnil tripartitního jednání, a který po jeho skončení na tiskové konferenci uvedl, že by ve vládě odborníků měli být zastoupeni zástupci sociálních partnerů, tedy představitelé odborů a zaměstnavatelských svazů, z nichž nejvýznamnější je Svaz průmyslu a dopravy ČR.