SPČR: Podnikatelé s prezidentem ČR zamířili do Německa

V čele podnikatelské mise do Spolkové republiky, organizované Svazem průmyslu a dopravy ČR, je šéf Svazu Jaroslav Hanák.    .

___________________________________________________________________________________________________

 

Do Německa odletěla dnes podnikatelská mise Svazu průmyslu a dopravy ČR provázející prezidenta republiky Miloše Zemana na jeho oficiální návštěvě Spolkové republiky. Byznysovou delegaci vede šéf Svazu Jaroslav Hanák.

Mezi jejími účastníky jsou Jan Světlík, předseda představenstva generální ředitel Vítkovice, a.s., Vladimír Kononov, předseda představenstva a generální ředitel MSA či Ján Fabián, předseda představenstva a generální ředitel OKD. K programu se připojí i Andrej Babiš, šéf agrochemického holdingu Agrofert.

 „Je pro nás zcela zásadní udržovat a podporovat dobré vztahy s naším klíčovým ekonomickým partnerem, kam směřuje třetina našeho vývozu a odkud pochází více jak čtvrtina dovozů. V této době jsou nejlepší za naši novodobou historii, a to zejména v hospodářské oblasti. Je třeba hledat více konsensu i v politice a napomáhat tím našemu byznysu,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Zítra má program, jehož součástí jsou bilaterální rozhovory zástupců firem, vyvrcholit Podnikatelským fórem, který organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR společně s partnerským německým průmyslovým svazem Bundesverband der deutschen Industrie (BDI).

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět