Šéf průmyslníků doprovodí premiéra do firmy Frentech

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR se zúčastní prohlídky výroby i montážních prostorů významného dodavatele pro letecký a vesmírný průmysl.    .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a generální ředitel Svazu Zdeněk Liška doprovodí v úterý předsedu vlády Jiřího Rusnoka při jeho návštěvě významné firmy Frentech Aerospace v Brně. Společně si prohlédnou moderní výrobu i montážní prostory.

„V této době, kdy ekonomika stále ještě stojí na vratkých nohou a jen necelá čtvrtina firem vykazuje výraznější růst zakázek, jsou důležité povzbudivější zprávy o úspěšných moderních firmách jakou je i Frentech Aerospace,“ uvedl Jaroslav Hanák.

„Panu premiérovi chceme ukázat hlavně naši výrobu, kde jsou obráběcí stroje, kontrola a další strojní pracoviště a dále pracoviště čisté montáže,“ uvedl ředitel společnosti Pavel Sobotka.

„Na vlastní oči je možné se přesvědčit o významu spolupráce s Evropskou vesmírnou agenturou a udělat si představu o dalším rozvoji a potenciálu tohoto velmi prestižního odvětví průmyslu, ve kterém dochází ke spolupráci jak na mezinárodní úrovni, tak i mezi podniky a akademickou sférou,“ prohlásil Pavel Sobotka.

Společnost Frentech Aerospace sídlí v Brně – Maloměřicích. Byla založena v roce 1994 s cílem stát se kvalifikovaným a konkurence schopným dodavatelem v oboru přesné mechaniky. Produkce podniku byla zpočátku určena pro obor lékařské techniky, mikroelektroniky a výrobu speciálních strojů včetně dodávek náhradních dílů.

Postupně se vypracovala ve kvalifikovaného dodavatele pro letecký i vesmírný průmysl, mikroelektroniku, lékařskou techniku, vakuovou a přístrojovou techniku, mikrovlnné radarové a rádiové systémy i pro stavbu speciálních strojů. Exportuje především do zemí EU a USA, ale i do Asie.

Premiér Jiří Rusnok v úterý při své cestě na jih Moravy dále navštíví také podnik TOS Kuřim.