Podnikatelská mise SP ČR doprovází do Izraele českého prezidenta

Více jak čtyři desítky firem směřuje za byznysem do Izraele. Součástí akce je byznysové fórum v Tel Avivu.  .

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Prezidenta Miloše Zemana na oficiální návštěvě do Izraele, která se uskuteční od 6. do 9. října, doprovodí podnikatelská mise zorganizovaná Svazem průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Jejími členy budou zástupci více než čtyř desítek českých firem, kteří do země jedou kvůli prohlubování ekonomických vazeb, podpoře obchodu a investic.

Zastoupeny budou společnosti z řady odvětví počínaje strojírenstvím přes automobilový, letecký a zbrojní průmysl či optiku, nebudou chybět farmaceutické společnosti ani zástupci turistického ruchu. Perspektivu ve spolupráci s Izraelem spatřují i zúčastnění zástupci developerských i stavebních firem či společnosti podnikající v oboru lázeňství nebo banky.

„Nehledě na ohromný potenciál nejsou možnosti společného byznysu dostatečně využívány. Přitom oblastí, kde bychom si přáli intenzivnější oboustranně prospěšnou spolupráci, je celá řada,“ uvedl viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký, který podnikatelskou misi vede. Možnosti prohloubení spolupráce spatřuje zejména v energetice, strojírenství, technologii ochrany životního prostředí, ve vodohospodářství, dopravě, farmacii a zdravotnictví, lázeňství a hotelnictví, obranném průmyslu a v ICT.

Na programu podnikatelské mise bude zejména Česko-izraelské podnikatelské fórum v Tel Avivu, na němž bude podepsáno memorandum o spolupráci mezi SP ČR a Izraelskou výrobní asociací.

Návštěvníky mise bude čekat i společenský a poznávací program. „Dobrý byznys se neobejde bez těsných osobních kontaktů, vzájemného poznávání a pochopení jeden druhého. To je podle mého názoru klíč k důvěře, která odemyká naše srdce, sbližuje podnikatele a je průvodcem vstupu do pomyslné brány úspěchu,“ dodal Stanislav Kázecký.