Podpis smlouvy mezi Energoresurs a MB-International

Zástupce Svazu průmyslu a dopravy ČR se zúčastnil podpisu smlouvy o rekonstrukci a výstavbě objektů malé vodní energetiky v Kirovské oblasti.  .

______________________________________________________________

 

Za účasti zástupce Svazu průmyslu a dopravy ČR byla ve čtvrtek 10. října na půdě Sberbank CZ podepsána významná obchodní smlouva mezi ruskou firmou Energoresurs a českou obchodní společností MB-International, která se zaměřuje na komplexní zajištění obchodních případů českých firem v zahraničí. Smlouvu podepsali nejvyšší představitelé zúčastněných stran. Za MB-International pan Jaroslav Ungerman jednatel a za Energoresurs pan Artak Komitasovič Sarkisan jednatel. Jedná se o významnou obchodní smlouvu o spolupráci na přímé realizaci energetického projektu v Kirovské oblasti.

Předmětem smlouvy je realizace projektu rekonstrukce a výstavby objektů malé vodní energetiky o souhrnném výkonu 100MW. Smlouva je uzavřena na období let 2013 - 2020. Setkání se zúčastnili i nejvyšší představitelé Kirovské oblasti, kteří potvrdili obchodní spolupráci, jež bude v nejbližších týdnech rovněž stvrzena podpisem smlouvy o spolupráci. Bude se jednat 3stranou dohodu mezi Kirovskou oblastí, Energoresurs a MB-International o realizaci energetického projektu. Její součástí bude zadání pilotního projektu.

Pro Sberbank CZ je uzavření dohody významnou událostí, která napomáhá rozvoji a prohlubování obchodních vztahů mezi Českou republikou a zeměmi SNS. Generální ředitel Sberbank CZ Vladimír Šolc k tomu uvedl: „Toto setkání významně přispívá k naplnění mise naší banky, kterou je přímá podpora exportu a rozvoj obchodních vztahů mezi ČR a zeměmi SNS“. „Budeme vyvíjet maximální úsilí, aby se tento projekt realizoval a byl maximálně přínosný pro všechny zapojené strany,“ dodal.

Mezi firmy, které se budou podílet na realizaci projektu, patří TES Vsetín s.r.o. „V letošním červenci TES uvedl do provozu svůj první generátor v elektrárně Rjumjakoski v republice Karélie, kam má dodat celkem 56 strojů. Dodávka generátorů pro Kirovskou oblast je naší druhou významnou dlouhodobou smlouvou uzavřenou v tomto roce na ruském trhu,“ řekl ředitel pro rozvoj obchodu firmy TES Vlastimil Coufal.

Podpisu smlouvy byl přítomen prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR pověřený zástupce, místopředseda dozorčí rady Svazu Roman Dlouhý. „Podpora exportu a investic v Ruské federace je naší prioritou, neboť tuzemské firmy považují ruský trh za teritorium jejich top zájmů. Jsme rádi, že naše snahy přináší i takové výsledky jako je tato smlouva, která byla podepsána na půdě Sberbank, pro kterou je tato oblast klíčová,“ uvedl Roman Dlouhý.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět