Vyjádření prezidenta SP ČR k výsledkům voleb

 Podle Jaroslava Hanáka volby vystavily nedobrý účet některým tradičním stranám, rizikem může být povolební nestabilita, která škodí podnikání.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vyjádření prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslava Hanáka k výsledkům voleb:

Od předčasných voleb jsme si slibovali to, že přinesou možnost vytvoření silné a funkční vlády, která by pomohla nastartovat ekomiku a zajistila by stabilitu podnikatelského prostředí. Nestalo se tak a výsledek ukazuje opak.
Česká republika si už nemůže dovolit opakování hluboké politické nestability, která nás sráží v mezinárodní konkurenceschopnosti, připravuje o miliardové prostředky z Bruselu a o image.
Voliči vystavili červenou kartu ODS a jejím chybám. Současně považuji za neúspěch volební výsledky ČSSD, která si nižší počet voličských hlasů než očekávala zavinila tím, že místo skromnosti a pokory vystrašila část společnosti a byznysu návrhy na zvyšování daní a dalšími kroky.
Hnutí ANO Andreje Babiše dosáhlo skvělého úspěchu, když dokázalo oslovit občany nespokojenými s politickými poměry v této zemi, dokázala na svou stranu získat i část byznysu. Je nyní otázkou, co bude dělat se svým vsokým počtem mandátů a zda vstoupí do vládní koalice.

Je nezbytné, aby se politici s chladnou hlavu zamysleli nad tím, že tato země potřebuje stabilitu a tah na bránu v řešení hlubokého problému propadu naší konkurenceschopnosti.
Chceme proto na naší Valné hromadě v LIberci vyzvat politiky ke spolupráci a aby svá rozhodnutí dělali s vědomím potřeby stability této země.
Povolební jednání budou však určitě složitá.
Jsme za tuzemský byznys připraveni podílet se na přípravě programového prohlášení příští vlády.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět