Předsednictvo tripartity: Od nové vlády chceme kontinuitu

Mezi témata, která by měla řešit nastupující vláda se sociálními partnery, je zejména obsah jejího programového prohlášení.  .

--------------------------------------------------------------------------------------------

Předsednictvo Rady hospodářské a sociální dohody (tripartity) za účasti Svazu průmyslu a dopravy ČR v čele s prezidentem Jaroslavem Hanákem se dnes ve 14 hodin sejde k poslednímu jednání se zástupci vlády Jiřího Rusnoka v demisi. Předsednictvo tripartity by mělo zástupcům nové vlády připravit doporučení ohledně prioritních témat tak, aby se na nich mohlo dále pracovat.

 „Chceme se dohodnout se sociálními partnery na tom, jaká hlavní témata budeme požadovat k projednání od nové koaliční vlády, která nesnesou odkladu. Patří k nim zásadní dokument, jímž je vládní prohlášení,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Mezi body, které vláda v demisi již nestačila v rámci tripartity projednat, jsou operační programy pro léta 2014 až 2020, státní energetická a surovinová koncepce, horní zákon, systém elektronického mýtného, změna systému podpory výzkumu, vývoje a inovací a některé další body.

 

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět