V Bratislavě se sejde byznys s Livií Klausovou

Svaz průmyslu a dopravy ČR je organizátorem setkání se slovenskými zaměstnavatelskými a podnikatelskými svazy a sdruženími a zástupci firem.  .

__________________________________________________________________________

Zástupci slovenských zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a asociací a představitelé významných tuzemských firem působících na Slovensku se ve čtvrtek 16. ledna 2014 sejdou odpoledne v prostorách Velvyslanectví České republiky v Bratislavě s novou českou velvyslankyní na Slovensku paní Livií Klausovou.

Akci organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR, zastoupeném při setkání jeho prezidentem Jaroslavem Hanákem, společně s Velvyslanectvím ČR v Bratislavě.

Na setkání bude přítomno vedení Asociácie zamestnávatelských zväzov a združení SR (AZZZ), Republikové únie zamestnávatelských zväzov (RÚZ), Slovenské obchodné a priemyselné komory (SOPK), Združenia podnikatel´ov Slovenska (ZPS), Klubu 500 a další činitelé. Účast přislíbili ministr hospodářství SR Tomáš Malatinský a velvyslanec SR v České republice Peter Weiss a představitelé Slovenské agentúry pre rozvoj ivestícií a obchodu (SARIO). Za českou stranu se jednání zúčastní také Konfederace podnikatelských a zaměstnavatelských svazů.

„Chceme situaci využít ke zvednutí témat, která by pomohla zlepšení vzájemné spolupráce. Hledejme průniky, díky nimž bychom mohli využít i společné investiční příležitosti ve třetích zemích,“ uvedl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Setkání by mělo umožnit výměnu zkušeností ohledně podnikatelského prostředí v obou zemích a porovnání cest odstraňování bariér. Mělo by nabídnout možnost navázání pracovních kontaktů pro české i slovenské instituce a obchodně-ekonomické subjekty. Půjde i o příležitost informování účastníků o společných rozpracovaných projektech.

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět