SP ČR: Tuzemský průmysl odmítá rozhodnutí Bruselu

Nejnovější návrhy Evropské komise, týkající se klimatického rámce do roku 2030, mohou zhoršit konkurenceschopnost evropského a českého průmyslu.  .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svaz průmyslu a dopravy ČR považuje přijetí balíku návrhů Evropské komise, týkající se klimatického rámce do roku 2030, za špatnou zprávu pro celou Evropskou unii, pro nové členské země a pro tuzemské firmy a domácnosti.

Brusel rozhodnul o tom, že klíčovým cílem její klimatické politiky je snížení emisí skleníkových plynů oproti roku 1990

o 40 procent a o navýšení podílu obnovitelných zdrojů energie (OZE) na 27 procent do zmíněného roku 2030.

„Evropa opět prokázala, že nechce aktivně přistoupit ke zvyšování své konkurenceschopnosti,“ uvedl v reakci na rozhodnutí Evropské komise Jan Rafaj, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR. Podle něho cíl navýšit podíl OZE nereflektuje různost zemí. „Průmysl bude proti poskytování podpory na obnovitelné zdroje energie a proti zatažení domácností a firem do kolotoče dalšího zvyšování nákladů,“ upozornil Jan Rafaj.

Svaz průmyslu a dopravy ČR považuje návrhy Evropské komise za špatnou zprávu pro evropský průmysl, jehož náklady od roku 2005 stouply o 38 procent, zatímco ve Spojených státech se snížily o 4 procenta. Je to dobrá zpráva pro USA a další mimoevropské země a pro čínské výrobce solárních panelů.

Špatná zpráva je to pro nové členské země Unie v porovnání se starými členskými zeměmi, které budou pravděpodobně pokračovat v subvenčních praktikách. Vedle toho jsou staré členské země EU jako je Německo zaměřeny zejména na finalizaci výrobků, například oproti České republice, která má výraznější náklady na energie.

Špatná zpráva je to pro tuzemský průmysl a domácnosti. Náklady českých domácností na energie dosahují zhruba 9 procent, například v Polsku 10 až 11 procent, zatímco v SRN je to jen 6 procent.

Dohodu na cílech EU chce Evropská komise od členských zemí a Evropského parlamentu do konce letošního roku. Svaz průmyslu a dopravy ČR bude požadovat od české vlády a politické reprezentace a také od poslanců, kteří budou v květnu zvoleni do Evropského parlamentu, aby prosazovali zájmy tuzemských firem a občanů. „Budeme s nimi velmi intenzivně jednat,“ uvedl Jan Rafaj.

Zmíněný návrh Bruselu mimo jiné znamená, že by roční dynamika snižování stropu v odvětvích v EU ETS narostla ze současných 1,74 % na 2,2 % po roce 2020, u sektorů mimo EU ETS by to bylo o 30 % proti 2005.

Svaz průmyslu a dopravy ČR upozorňuje, že podobné závazky se nemohou přijímat bez důkladné analýzy podmínek, za kterých je možné deklarovaného cíle dosáhnout. Vyjadřujeme obavy, že následkem takto ambiciózních cílů může být odchod průmyslových firem z EU. Je to v rozporu s deklarací Bruselu, že vytvoří příznivější podmínky pro evropský průmysl. „Je to v rozporu s prohlášeními komisaře pro průmysl a podnikání Antonia Tajaniho, že konkurenceschopnost Evropy je nejvíce podrážena cenami energií a její skladbou,“ uvedl Jan Rafaj.

Podle zjištění Svazu průmyslu a dopravy ČR mezi některými zaměstnavatelskými a podnikatelskými svazy v dalších zemích EU panuje zklamání z toho, že návrhy Komise ohledně průmyslové politiky a požadavky na jeho posílení nepřináší dostatečně nové impulsy a že skutečná podpora průmyslu zůstává spíše na papíře.