SP ČR vítá zvolení nového prezidenta HK ČR

  Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR J. Hanák blahopřál nově zvolenému šéfovi komory Vl. Dlouhému, někdejšímu ministrovi průmyslu a obchodu.  .

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svaz průmyslu a dopravy ČR gratuluje novému prezidentovi Hospodářské komory ČR Vladimíru Dlouhému, který byl zvolen do funkce na dnešním Sněmu komory v Plzni. „Blahopřeji novému prezidentovi a věřím, že komora zvolila dobře,“ uvedl v reakci na hlasování prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák.

Svaz průmyslu a dopravy ČR, nejsilnější zaměstnavatelský svaz v České republice, předpokládá po zvolení nového prezidenta a vedení komory pokračování v tradiční spolupráci. „Reprezentujeme podnikatelskou sféru. Pokud náš tandem posílíme, získá na tom jedině ona,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Vedení Svazu průmyslu a dopravy ČR plánuje setkání s nově zvoleným prezidentem a vedením komory, aby s ním projednalo možnosti další spolupráce.

O funkci prezidenta se původně ucházeli čtyři kandidáti. Vedle někdejšího ministra průmyslu a obchodu a prezidentského kandidáta Vladimíra Dlouhého to byli současný viceprezident komory a její bývalý šéf Zdeněk Somr a prezident Krajské hospodářské komory jižní Moravy Michal Štefl. Vladimír Opatrný z Okresní hospodářské komory Jablonec nad Nisou kandidaturu stáhl. Bývalý prezident komory Petr Kužel mandát  již neobhajoval

 

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět