Prezidenti SP ČR a HK ČR: Chceme užší spolupráci

  Do centrály Svazu průmyslu a dopravy ČR zavítal po svém zvolení šéf Hospodářské komory ČR. Jednání potvrdilo zájem o společnou podporu byznysu.  .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) Jaroslav Hanák a prezident Hospodářské komory ČR (HK ČR) Vladimír Dlouhý se dnes dohodli na tom, že jejich organizace navážou mnohem těsnější spolupráci, která by vedla k daleko efektivnějšímu prosazování zájmů podnikatelské sféry. Shodli se na tom po jednání na půdě SP ČR, kam nový šéf HK ČR zavítal poprvé od svého květnového zvolení.

Cílem užší spolupráce je účinněji a mnohem koordinovaněji prosazovat zájmy zaměstnavatelů a podnikatelů vůči politikům, státní a veřejné správě a odborům, než tomu bylo doposud. Výsledkem by tak měl být mnohem výraznější a jednotnější hlas byznysu v definování a hájení jeho stanovisek.

Oba prezidenti se shodli na tom, že mají mimořádnou odpovědnost za zlepšení podnikatelského prostředí a zvyšování konkurenceschopnosti země, která se i v letošním roce v mezinárodním srovnání nadále propadá.

Na setkání šéfů SP ČR a HK ČR naváže v letních měsících jednání užšího vedení, kde se již bude konkretizovat postup a jednotlivé oblasti spolupráce, která se bude týkat i regionů. Mělo by také dojít k navázání užších osobních kontaktů a posílení synergie na odborné úrovni.

Svaz průmyslu a dopravy ČR je nejvýznamnější zaměstnavatelský svaz v zemi, hájící zájmy klíčových odvětví. Sdružuje 28 zejména odvětvových svazů a asociací. Jeho členské firmy zaměstnávají na 800 tisíc pracovníků.

Hospodářská komora ČR je zástupcem podnikatelské veřejnosti na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 60 regionálních komorách a 81 oborových asociacích HK ČR.

Fotografii ze setkání Jaroslava Hanáka s Vladimírem Dlouhým najdete zde:

Mostýn Milan
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět