Vstup města Brna do Veletrhů Brno vnímá SP ČR pozitivně



Brněnské Výstaviště jakožto největší veletržní areál v ČR hraje pro český průmysl a jeho prezentaci u domácí i zahraniční veřejnosti nezastupitelnou roli. Členské firmy, svazy i asociace Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) zde každoročně představují své novinky na Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV), na němž SP ČR za účasti politických špiček země pořádá svůj tradiční Sněm, a na dalších veletrzích.

SP ČR proto bedlivě sleduje změnu vlastnické struktury společnosti Veletrhy Brno a.s. – odchod hlavního akcionáře Messe Düsseldorf, jehož v klíčové roli střídá město Brno.

„Tuto změnu vnímáme pozitivně a věříme, že město Brno bude nadále podporovat veletržní činnost,“ řekla generální ředitelka SP ČR Dagmar Kuchtová. „Brněnské Výstaviště není důležité jen jako dějiště Mezinárodního strojírenského veletrhu. Společnost Veletrhy Brno a.s. vytváří významnou platformu pro prezentaci českého průmyslu i dalšími veletrhy jako jsou Techagro, Wood-tec či IDET. Představují první vykročení českých firem na zahraniční trhy a jsou přínosné i z hlediska podporu exportu,“ konstatovala.

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět