Magna Energy Storage a.s.

Společnost HE3DA s.r.o. poskytla společnosti Magna Energy Storage a.s. práva k využívání svých patentů. Na základě těchto patentů bude společnost Magna Energy Storage a.s. vyrábět revoluční baterie HE3DA® 3D vyvinuté českým vědcem a vynálezcem ing. Janem Procházkou, které jsou vhodné k mnoha aplikacím, především však ke skladování energie.



První plně automatizovaná linka na pilotní výrobu baterií typu HE3DA® 3D s výrobní kapacitou 10 MWh ročně byla uvedena do provozu v prosinci 2016 v Praze - Letňanech. Byla odzkoušena technologie výroby a nastaveny výrobní procesy. Poznatky z vývoje této linky a používané výrobní procesy budou aplikovány do výrobní technologie s kapacitou 1,2 GWh za rok. Celý proces výroby bude maximálně automatizován a celý závod bude obsluhovat ve třísměnném provozu zhruba 100 pracovníků.



Výrobní proces a technologické know-how poskytne společnost Exelsior Engineering a.s., která má dlouholeté zkušenosti s vývojem a dodávkami linek pro složité technologické procesy jako je recyklace plastů, regranulace plastů, plnící linky pro apod.
Společnost Magna Energy Storage a.s. byla založena v květnu 2017 s cílem vybudování nového závodu na výrobu vysokokapacitních baterií baterií HE3DA® v Průmyslové zóně František, obec Horní Suchá.

Jedná se o ryze českou akciovou společnost bez účasti zahraničního kapitálu. Organizace společnosti je tradiční, dualistická (představenstvo jako statutární organ a dozorčí rada jako kontrolní orgán).
Pařížská 68/9
Josefov
110 00 Praha
50.0888378N, 14.4195586E
IČO: 06046819
DIČ: CZ06046819
Členství ve sdruženích
Svaz průmyslu a dopravy ČR

Další podrobné informace pouze pro členy Svazu

Přístup do neveřejné části Pouze pro členy svazu

Pokud uvedené údaje neodpovídají skutečnosti, prosím, obraťte se na správce členské základny prostřednictvím emailu: lcechova@spcr.cz

zpět