Financování profesních průkazů žákům středních škol

SP ČR zorganizoval jednání účastníků Regionální sektorové dohody (RSD) pro Středočeský kraj.

Dne 17.3.2017 se uskutečnilo jednání účastníku Regionální sektorové dohody (RSD) pro Středočeský kraj v oblasti autodopravy a opravy velkých vozů.  Organizátorem byl Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) spolu s firmou ČESMAD BOHEMIA s.r.o.

Pozvání přijali zástupci Krajského úřadu Středočeského kraje, ředitelé středních odborných škol a Krajská hospodářská komora Středočeského kraje.

Firmy ve Středočeském kraji se potýkají s nedostatkem profesionálních řidičů, proto jednou z klíčových aktivit RSD je rozšíření studijních oborů o získání profesního průkazu.

Krajský úřad Středočeského kraje přislíbil financování těchto profesních průkazů žákům zapojených škol. Hlavním cílem bylo zmapování současného stavu. Kolik žáků by mělo o jeho získání zájem a jak jsou jednotlivé školy připraveny. Která z nich má autoškolu, vlastní akreditaci a disponují příslušnou technikou. S výsledkem jednání bude seznámena regionální tripartita Středočeského kraje 22.3.2016. Dalšími body jednání bylo zhodnocení plnění klíčových aktivit regionální sektorové dohody a plány aktérů na rok 2016.

 

 

 

ING. NADĚŽDA VOJTÍŠKOVÁ

Regionální manažerka pro Liberecký, Královéhradecký a Středočeský kraj

 Foto zde rsd.jpg

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět