Prototypování a 3D scanování v malých sériích: Nové 3D tiskové centrum v Olomouci k Vašim službám

Univerzita Palackého v Olomouci v únoru 2016 otevřela v prostorách svého Vědeckotechnického parku nové3D tiskové centrum UPrint 3D, které je otevřené spolupráci všem zájemcům. Zkušební provoz byl úspěšně zakončen několika prvními zakázkami.


Jedná se o největší pracoviště svého druhu na Moravě. Nové 3D tiskové centrum umí zhotovit prototyp nebo model nového produktu, umí vyrobit tvarově unikátní součástku, přesnou kopii již existujících součástek, náhradní díly nebo umožní získat 3D data výrobku.

Centrum nabízí 3D tisk z různých materiálů: kov, papír, plast, fotopolymer, včetně konzultací a návrhů vhodného materiálu s vhodnými vlastnostmi. Dále nabízí přizpůsobení zákazníkova modelu pro 3D tisk a také 3D skenování povrchu i textury různých objektů.

Otevření nového centra je příslibem pro další rozvoj tolik potřebné spolupráce mezi firmami a Univerzitou Palackého v Olomouci, která přináší vysoký inovační potenciál, vyšší přidanou hodnotu a posílení konkurenceschopnosti.

Základní informace o dostupných technologiích, materiálech a možnostech jsou umístěny na webuhttp://UPrint3D.vtpup.cz/. Konkrétní dotazy je možné směřovat na ředitele VTP UPOL Jiřího Herinka, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

3D_all_CZ_resize.pdf

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět