Jubileum Inženýrské akademie ČR

Sdružení pro podporu technických věd a technického školství oslavilo 20 let existence.

262-DSC 3632

 

Stěžejním dnem oslav 20. výročí založení Inženýrské akademie ČR (IA ČR) se stal 28. květen. Dopoledne se na půdě Fakulty strojní ČVUT v Praze konal mezinárodní workshop technického vzdělávání Engineering Education, na kterém diskutovali zástupci  univerzit z Velké Británie, Švýcarska, Španělska, Slovinska, Polska a samozřejmě ČR. 

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) svým vystoupením a v diskusi zastupoval viceprezident Radek Špicar. Slavnostní program oslav pokračoval večer hudebním koncertem v Betlémské kapli, kterého se společně s významnými hosty z firem a vysokých škol zúčastnili i představitelé SP ČR, resortních ministerstev, Poslanecké sněmovny, Senátu a radnice Prahy 6. Před dvěma stovkami hostů přednesl pozdravný projev ředitel Sekce komunikace SP ČR Milan Mostýn.

Inženýrská akademie ČR je výběrovým sdružením fyzických osob, jehož prvořadým cílem je podporovat technické vědy a technické školství, vytvářet mosty mezi výzkumem a realizační sférou a přispívat ke zvýšení konkurenční schopnosti české ekonomiky.  IA ČR úzce spolupracuje se Svazem průmyslu a dopravy ČR, silné personální i zájmové propojení. IA ČR se hlásí k letošnímu Roku průmyslu a technického vzdělávání, zmíněný workshop technického vzdělávání Engineering Education proběhl právě pod jeho znamením.

Jiří Janda
/
kategorie Aktuálně
zpět