Sklářství v Libereckém kraji zelenou

 

IMG 20161122 102206 BURST001 COVER

Tento týden se v Liberci sešli signatáři Regionální sektorové dohody pro Liberecký kraj pro sklářský průmysl. Hlavními tématy byl současný vývoj ve sklářství, včetně porovnání vývozu jednotlivých komodit skla a porovnání mezd ve sklářství s ostatními obory.

Hovořilo se nejen o plněních klíčových aktivit škol, zaměstnavatelů i ostatních aktérů RSD, ale i o zájmu dětí o sklářské školy nebo o akcích na podporu sklářství. Svaz průmyslu a dopravy ČR uspořádal letos již pátý ročník akce s názvem Sklářské svítání nebo propaguje povolání potřebných i ve sklárnách v rámci akcí Živá knihovna povolání.

Účastníci jednání se shodli jsme na tom, že potřebují motivované mladé lidi, ideálně s technickým vzděláním. O nezaměstnanosti, rekvalifikacích a dalších projektech informovali zástupci Úřadu práce. Pracovníci Krajského úřadu Libereckého kraje představili připravovaný projekt Center odborného vzdělávání, v rámci kterého je připraveno přes 60 mil. Kč na modernizaci výuky sklářských a uměleckých oborů v Kamenickém Šenově, či možnostech čerpání prostředků z EU prostřednictvím RIS3.

Pro více informací o jednání Regionální sektorové dohody v Libereckém kraji kontaktujte regionální manažerku Naděždu Vojtíškovou na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět