Indie: Nabídka mediačních a rozhodčích služeb pro české firmy

Obchodní komora PHD s více než 100 letou tradicí nabízí mediační a rozhodčí služby českým firmám, které jsou obchodně aktivní v Indii.

Indická komora PHD se dlouhodobě věnuje řešení obchodních sporů s vnitrostátní i mezinárodní působností. Pro tyto účely vyvinula speciální nástroj Alternative Dispute Resolution (ADR) a Online Dispute Resolution, které umožňují účastnit se řízení bez nutnosti fyzické přítomnosti. Tento mechanismus může být zvláště užitečný v současné době, kdy protipandemická opatření omezila možnost fyzického jednání s obchodními partnery. Řešení sporů se v indické komoře zabývá zvláštní oddělení Alternative Dispute Resolution Cell. 

Pro firmy, které by rády arbitrážních služeb využily, doporučuje indická komora vložit do obchodních smluv rozhodčí a mediační doložku, kterou uvádíme v příloze ke stažení.

Obchodní komora PHD (Prosperity, Harmony, Development) působí na indickém trhu již 115 let a je dlouhodobým partnerem Svazu průmyslu a dopravy i Velvyslanectví ČR v Indii. Z tohoto důvodu lze jejich služby českým firmám doporučit.

V případě zájmu o uvedené služby prosím kontaktujte ředitele oddělení ADR: Dr. Jatinder Singh, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel: +91 9811448084. Více informací o obchodní komoře naleznete na stránkách www.phdcci.in.

Tomáš Hodač
/
kategorie Informace z teritoria
zpět