České firmy dodaly zdravotnické vybavení do iráckého Kurdistánu

Česká republika v rámci rozvojové spolupráce odeslala do oblasti iráckého Kurdistánu více než 6 tun zdravotnického materiálu. Během tiskové konference 29. ledna 2021 to na mezinárodním letišti v kurdském Erbilu oznámil český generální konzul Michal Svoboda společně s ministrem zdravotnictví Kurdské regionální vlády Samanem Barzinji.

Doručení zdravotnických dodávek se zúčastnil také Mahmood Jamal Mirany, šéf pobočky Česko-irácké podnikatelské rady v iráckém Kurdistánu.

Dodávky zdravotnického zařízení a vybavení učinily společnosti MZ Liberec a.s., Linet s.r.o. a TSE s.r.o. Jednalo se o 2 operační sály a 3 sady porodních sálů určené pro oblast iráckého Kurdistánu. Českým firmám se v návaznosti na realizace dodávek v rámci vázaných peněžních darů v iráckém Kurdistánu dále daří využívat získané a posílené reference k dalším obchodním aktivitám v Iráku.

Česká republika se od roku 2017 zaměřuje na zlepšování kvality zdravotní péče v iráckém Kurdistánu. České společnosti zaměřené na výrobu zdravotnických zařízení a vybavení mají v regionu plány dále rozvíjet obchod.

K rozvoji vzájemných obchodních styků pomáhá i Česko-irácká podnikatelská rada, kterou založil Svaz průmyslu a dopravy ČR. Rada sdružuje české firmy se zájmem o irácký trh a v teritoriu aktivně působí prostřednictvím svých zástupců.

 Tisková konference v iráckém Erbílu - 29. 1. 2021
Tisková konference v iráckém Erbílu k dodávkám zdravotnického materiálu - 29. ledna 2021
Tomáš Hodač
/
kategorie Informace z teritoria
zpět