Splněná přání: Charitativní sbírka zaměstnanců skupiny ORLEN Unipetrol vynesla rekordní částku

Senioři se dočkají mobilního zvedáku, handicapovaní rehabilitačních pomůcek a děti z dětského domova si užijí rekreační pobyt. Zaměstnanci skupiny ORLEN Unipetrol už po desáté pomohli splnit přání lidem z neziskových organizací. Mezi sebou vybrali rekordní částku 293 759 korun. Tu stejně jako v předchozích letech jejich zaměstnavatel zdvojnásobil. Celkově tedy na dobrou věc putuje bezmála 600 tisíc korun. Za deset let konání sbírky Splněná přání takto zaměstnanci Orlen Unipetrolu rozdělili mezi potřebné již více než tři miliony korun.

ORLEN Unipetrol Splnena Prani Katarzyna Wos

„Velice děkuji všem našim zaměstnancům, kteří se i v této nelehké době do sbírky zapojili. Díky nim společně darujeme neziskovým organizacím o téměř 80 000 korun více než v minulém roce. Je to krásný výsledek,“ říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol a předsedkyně správní rady Nadace ORLEN Unipetrol, a dodává: „Naše charitativní sbírka Splněná přání má dlouholetou tradici, tento ročník byl jubilejní desátý. V každém ročníku se přispívá na vybrané neziskové organizace z lokalit, ve kterých naše skupina působí. Získané finanční prostředky pomáhají opuštěným, handicapovaným či nemocným dětem a dospělým.“

Výtěžek aktuální charitativní sbírky poputuje do sedmi neziskových organizací v celkem šesti lokalitách. Vybrané finanční prostředky tradičně pomohou opuštěným dětem z dětského domova v Kralupech nad Vltavou či rodinám s handicapovanými dětmi, se kterými spolupracuje Středisko rané péče v Pardubicích. Do sbírky je opět zařazeno také brněnské Centrum Kociánka, které poskytuje podporu lidem se zdravotním postižením. Pokračuje spolupráce s Domovem pro seniory Naděje v Litvínově a neziskovou organizací Pojďte dál působící v Neratovicích, jež zajišťuje zaměstnání pro lidi s postižením. Již druhým rokem je součástí sbírky Nadace ORLEN Unipetrol, jejímž cílem je především podpora vzdělávání. Nově byla do sbírky zařazena organizace Borůvka z Prahy, která pomáhá lidem s handicapem uplatnit se na trhu práce.

Komu zaměstnanci ORLEN Unipetrolu splnili přání?

Seniorům z domova pro seniory v Litvínově
  • Celkově se pro ně vybrala částka 190 692 Kč.
  • S pomocí příspěvků pořídí elektricky poháněný stavěcí zvedák a elektrický mobilní zvedák. Obě tato zařízení zlepší klientům domova pro seniory mobilitu. Domov pro seniory zároveň obdržel od skupiny ORLEN Unipetrol 790 litrů dezinfekce.
Handicapovaným dětem i dospělým v péči Centra Kociánka Brno
  • Celkově se pro ně vybrala částka 99 642 Kč.
  • Dar využijí na nákup rehabilitačních pomůcek, dále na nákup pomůcek pro ergoterapii, hippoterapii a do denních stacionářů.
Dětem z dětského domova v Kralupech nad Vltavou
  • Celkově se pro ně vybrala částka 83 692 Kč.
  • Finanční prostředky ze sbírky použijí na rekreaci pro děti.
Malým klientům Střediska rané péče v Pardubicích a jejich rodičům
  • Celkově se pro ně vybrala částka 65 118 Kč.
  • Z příspěvků pořídí speciální a didaktické pomůcky pro handicapované děti.
Nadaci ORLEN Unipetrol
  • Celkově se vybrala částka 64 690 Kč.
  • Získané finanční prostředky použijí na podporu vzdělávání dětí ze sociálně slabých poměrů.
Handicapovaným klientům organizace Borůvka v Praze
  • Celkově se pro ně vybrala částka 46 842 Kč.
  • Dar bude použit jako příspěvek na pracovně-tréninkový program pro handicapované a na podporu zaměstnávání handicapovaných.
  • Organizace zároveň od skupiny ORLEN Unipetrol obdržela víčka, která zaměstnanci odevzdali ve sbírce realizované přímo v areálech společnosti.
Lidem se zdravotním postižením v péči spolku Pojďte dál v Neratovicích
  • Celkově se pro ně vybrala částka 36 842 Kč.
  • Za finanční příspěvky pořídí nové pracovní pomůcky a prostředky pro klienty s mentálním postižením.

Gbelec Ondřej
/
kategorie Z členské základny
zpět