ALUKOV SOLAR dává parkování další smysl

Společnost ALUKOV a její divize ALUKOV SOLAR je inovátorem v oblasti Estetické fotovoltaiky. Přináší na trh nové technologie do výrobků, kde byste je nečekali. Například krytá parkovací stání CARPORT SOLAR. S tím, že jsou nejen estetická, ale také užitečná, ekologická a ušetří Vám peníze za energie, Vás seznámíme během následujících řádků.

 Alukov Solar 2023 2

CARPORT SOLAR Vám jednoznačně přináší úspory energie oproti běžné dodavatelské síti, protože si elektrickou energii vyrábíte samostatně. Další výhodou pořízení Carportu Solar je rozšíření stávající fotovoltaické elektrárny, protože střechy domů již nemusí svými rozměry stačit k pokrytí dostatečným počtem solárních panelů. Další výhodou je carport alternativní solární plochou všude tam, kde například památkový úřad instalace fotovoltaických panelů na střeše budovy nepovoluje. Carport Solar lze vybavit doplňky, jako integrovaným osvětlením pro lepší orientaci při nočním parkování nebo okapnicí pro zachytávání dešťové vody, kterou lze využít k zálivce zahrady. Neposlední výhodou využití solárního carportu je společenská zodpovědnost a pomoc při snižování produkce C02. Design Carportu Solar je navržen v souladu s Estetickou fotovoltaikou a může se stát také reprezentativním stáním před významnou budovou, hotelem, restaurací nebo parkovištěm pro VIP s možností okamžitého dobíjení elektromobilu.  

Výkon carportu je závislý od počtu panelů ve střeše. Obecně jeden panel vygeneruje ročně 0,33 MW elektrické energie. Carporty Solar osazujeme standardně 9,15,18 panely, přičemž 18 panelový pojme svými rozměry dva automobily, a ještě například motocykl. Ten vygeneruje až 6 MW elektrické energie ročně. Pro představu to stačí na 30 tisíc elektromobilem ujetých km nebo na průměrnou spotřebu evropské domácnosti, která činí 4 MW energie ročně.      

Využity jsou ověřené bifaciální monokrystalické solární panely, s technologií sklo-sklo. Propustnost světla je 12 %. Solární panely, které k realizacím používáme, jsou testovány dle evropských bezpečnostních norem a splňují protipožární třídu „A“, jsou certifikovány pro „OVERHEAD MOUNTING“ a jsou s 30letou zárukou. Evropský výrobce poskytuje garanci 87 % výkonu po 30 letech používání.     

Je několik možností, jak CARPORT SOLAR zapojit. Primární je vést elektřinu do wall boxu a z něj přímo nabíjet elektromobil. Další možností je vést elektřinu do bateriového úložiště a z něj ji pak kdykoli využívat pro další spotřebu.

Alukov Solar 2023 1    

CARPORT SOLAR je autonomní solární systém a může fungovat zcela samostatně. Samozřejmě se vyplatí v tomto směru plánovat a technická řešení dopředu promyslet. Ušetří se tak nemalé prostředky za dodatečné úpravy. Carport Solar lze modifikovat do vyšší varianty určené pro karavany, trucky nebo do podoby pergoly na terase nebo u bazénu. Více na www.alukov-solar.com.

kategorie Z členské základny
zpět