Jazykové kurzy pro ukrajinské uprchlíky

Společnost EDUCAN nabízí bezplatné jazykové kurzy pro ukrajinské uprchlíky. Její služby jsou k dispozici pro ukrajinské děti, ukrajinské ženy a pro všechny Ukrajince, kteří potřebují zvládnout základy českého jazyka pro odpovídající uplatnění na českém pracovním trhu. Společnost EDUCAN je připravena navázat kontakt s co největším počtem českých firem a společně s nimi vytvořit takovou nabídku jazykových kurzů, která by plně odpovídala jejich firemním zájmům a možnostem.

Z hlediska typologie EDUCAN pořádá nyní tři druhy kurzů:

Nízkoprahový kurz: 20 lekcí (2 týdny výuka, 90 minut každý den)

Tento kurz pomůže v krátkodobé adaptaci na nové životní podmínky. Výuka probíhá ve „třídách“, které tvoří maximálně 13 žáků.

Základní kurz: 40 lekcí (2 týdny výuka, 180 minut každý den)

Tento kurz by měl již frekventantům umožnit zvládnout základní konverzační témata a zajistit tak alespoň minimální komfort spojený s životem v nové domovině.

Měsíční kurz: 80 lekcí (4 týdny výuka, 180 minut každý den)

Cílem kurzu je připravit ukrajinské uprchlíky na příchod do zaměstnání, resp. jejich děti do škol. I zde společnost pracuje v malých skupinách. Právě tento kurz chce EDUCAN učinit maximálně flexibilním, jeho intenzitu, zaměření a jízdní řád podřídit zájmům budoucích i současných zaměstnavatelů. Výuka může předcházet nové zaměstnanecké zkušenosti nebo být již její součástí.

Pokud máte ve svých firmách nebo v okolí ukrajinské uprchlíky, kteří by jazykové kurzy společnosti EDUCAN mohli využít, kontaktuje společnost EDUCAN. Společnost zároveň uvítá jakýkoliv sponzorský dar či příspěvek na provoz bezplatných jazykových kurzů.

kategorie Aktuálně
zpět