Stoleté výročí oslaví Svaz průmyslu na Pražském hradě

Svaz průmyslu a dopravy ČR oslaví své stoleté jubileum na Pražském hradě. Galavečer proběhne 18. června 2018 přesně v den stoletého výročí podpisu Zakládacích listin prvního svazu průmyslu v Čechách.
 
Sto let Svazu oslavíme s významnými představiteli podnikatelské sféry, státní správy, univerzit a výzkumných organizací, zahraničními partnery a členy diplomatického sboru. Chceme tak českým firmám poděkovat  za vynikající práci a přínos naší ekonomice.
 
Slavnostní večer hrdě oslaví minulost českého průmyslu připomenutím svých čelních ikon, k nimž patří například F. Malinský, B. Mařík, J. Preiss, T. Baťa, J. Baťa, F. Hodáč, L. Myslík, V. Klement, V. Kavalier, F. Zátka a další osobnosti, které propojují slavnou tradici českého průmyslu s úspěchy jejich následovníků. Nastíníme také naši vizi o budoucnosti průmyslu. Ukážeme jeho krásu, sílu, prospěšnost, a především nepostradatelnost pro českou ekonomiku.
 
Tato mimořádná, společensky významná akce, se uskuteční v jedinečném prostoru Španělského sálu. Ten pamatuje řadu významných událostí z dob minulosti i současnosti naší země, která si letos rovněž připomene 100 let své samostatné existence.
Lenka Dudková
/
kategorie 100 let
zpět