Daniel Beneš zvolen prvním viceprezidentem SP ČR

Daniel Benes 2016 webPředstavenstvo na dnešním jednání zvolilo ze šesti viceprezidentů Daniela Beneše prvním viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

"Vážím si zvolení do pozice prvního viceprezidenta. Je to pro mě povzbuzení a potvrzení, že si kolegové z představenstva mé dosavadní práce v oblasti energetické politiky ve Svazu průmyslu váží,"  uvedl 1. viceprezident SP ČR Daniel Beneš.

Daniel Beneš působí v představenstvu SP ČR od roku 2015. Ve Svazu Průmyslu a dopravy se věnuje oblasti energetiky a klimatické změny a vede i stejnojmenný Expertní tým.

Ve společnosti ČEZ, a.s. působí od roku 2004. Od roku 2011 zde zastává funkci generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti. Je členem vědecké rady Národohospodářské fakulty VŠE Praha, správní rady VŠB – Technické univerzity Ostrava a Nadace ČEZ. Kromě Svazu průmyslu a dopravy ČR má zkušenosti v oborové organizaci zaměstnavatelů, a to v Českém svazu zaměstnavatelů v energetice. Vystudoval Strojní fakultu VŠB – Technické univerzity Ostrava, později získal titul MBA.

Lenka Dudková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět