Vietnam zájem o české radary a letadla

DSC01236


Zájem o české výrobky, zejména radary a letadla, projevilo ministerstvo národní obrany Vietnamu na schůzce se zástupci českého obranného průmyslu, jež se tento týden uskutečnila v Hanoji. Čeští podnikatelé navštívili Vietnam v uplynulých dnech v rámci podnikatelské mise uspořádané Svazem průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) při příležitosti návštěvy ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka.

„Vietnamská strana chce spolupracovat v obranném průmyslu, zajímají ji konkrétně radary a letadla. Velmi naléhavá bude v budoucích letech ochrana životního prostředí, kde můžeme nabídnout čističky odpadních vod a ekologizaci průmyslu. Zájem je také o zdravotnická zařízení a vybavení nemocnic. Velmi žádané jsou investice do dopravní infrastruktury,“ uvedl po setkání s politickými partnery Lubomír Zaorálek.


„Navazujeme na mnohé tradice, což se týká i nedávného podnikatelského fóra v Praze, které proběhlo za přítomnosti prezidentů obou republik, na jehož organizaci se Svaz průmyslu a dopravy ČR podílel. Zúčastnilo se ho více než 250 zástupců exportérů a investorů obou zemí,“ řekl před stovkou vietnamských podnikatelů na Česko-vietnamském podnikatelském fóru v Ho Či Minově Městě viceprezident SP ČR Stanislav Kázecký, který podnikatelskou misi vedl. „Oblastí, kde bychom si přáli intenzivnější oboustranně prospěšnou spolupráci, je celá řada. České firmy mají co nabídnout. Mají špičkovou technologickou úroveň a skvělé know-how,“ konstatoval.

Podrobnosti najdete v tiskové zprávě.

 

 

 

Související články:

 

SP ČR uspořádal podnikatelskou misi do Vietnamu a Malajsie

Zástupci SP ČR jednali o obchodní spolupráci na Tchaj-wanu

Balkán přitahuje české firmy

 

Jiří Janda
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět