Burzy práce a vzdělání propojují v Olomouckém kraji firmy s veřejností

Burza práce

V září a říjnu tohoto roku se v okresních městech Olomouckého kraje - Olomouci, Prostějově, Přerově a Šumperku - veřejnosti představili významní, úspěšní a zajímaví regionální zaměstnavatelé. Spolu s nimi se zároveň představily i vybrané střední školy technického a řemeslného zaměření. Právě společná prezentace regionálních zaměstnavatelů a partnerských středních škol, která klade důraz na důležitost a přínosy této spolupráce, je jedním z principů, na kterých burzy stojí. Návštěvníkům z řad žáků, studentů a jejich rodičů tak názorně ukazuje, že výběr perspektivního oboru studia na kvalitní střední škole ovlivňuje možnost zajímavého pracovního uplatnění v regionu. Burzy práce a vzdělání staví na osobním kontaktu a aktuálních informacích z trhu práce.

Letošní burzy veřejnosti představily důležitá odvětví zpracovatelského průmyslu, mj. strojírenský, kovodělný, elektrotechnický, stavební, chemický a farmaceutický, optický, plastikářský, dopravní a logistický, automobilový, potravinářský, papírenský a nábytkářský. Své místo zde našly i obory ze sektoru služeb, mj. zdravotnictví, lázeňství, obchod a prodej.

Návštěvníci všech burz se mohli blíže seznámit celkem se 79 regionálními zaměstnavateli a 37 odbornými středními školami, které se prezentovaly na žádost samotných zaměstnavatelů. Z těchto pocházelo 5 škol ze Zlínského kraje a 1 z kraje Pardubického. V Olomouci se rovněž prezentovaly 4 vysoké školy technického, přírodovědného a bezpečnostně-obranného zaměření. Z pohledu Svazu průmyslu a dopravy ČR jakožto organizátora je potěšující, že burzy jsou vyhledávané také jeho členskými firmami.

Kompletní seznam vystavovatelů a další podrobné informace lze najít na www.burzapav.cz.

 

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět