Zaměstnavatelé v Ústeckém kraji podporují pracující rodiče

Workshop o tom, jak skloubit rodičovství a kariéru a o tom, jaké benefity zaměstnavatelé nabízejí, uspořádal SP ČR ve spolupráci s agenturou CzechInvest.

foto Rodičovství a práce 4

Jak skloubit rodičovství a kariéru a jaké by měly zaměstnavatelé vytvářet podmínky? To bylo hlavní téma workshopu na téma Rodičovství a práce, který uspořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) ve spolupráci s agenturou CzechInvest na konci ledna. Workshop, který se zaměřil zejména na péči o děti ve firmách a benefity zaměstnavatelů, se konal v prostorách společnosti Hennlich v Litoměřicích a zúčastnili se ho zástupci významných výrobních firem z Ústeckého kraje, ale také zástupci města Litoměřice. 

Řadě zaměstnavatelů nejsou jejich zaměstnanci s rodinnými povinnostmi lhostejní a snaží se jim vytvořit vhodné pracovní podmínky. Mezi takové zaměstnavatele patří například společnost HENNLICH či středočeská firma Linet, kteří se rozhodli pomoct pracujícím rodičům založením dětské skupiny a firemní školky.

Přenos zkušeností těchto firem doplnila praktická ukázka Baby Clubu, který ve svém sídle provozuje firma Hennlich. Teoretické informace k založení dětské skupiny podaly také zástupkyně Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Zuzana Šestáková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět