Burza v Olomouci nabídla práci, vzdělání, poučení i zábavu

Jedinečnou šanci seznámit se na jednom místě a během jediného dne s nejvýznamnějšími zaměstnavateli v Olomouckém kraji dostali lidé v úterý 23. října 2018 v Olomouci. V tento den se uskutečnila od 9 do 17 hodin v areálu Výstaviště Flora Burza práce a vzdělání. Na organizaci akce se spolupodíleli Úřad práce ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje.

V Olomouci představilo své vzdělávací programy 25 vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé dlouhodobě velký zájem. Burza tak byla určena nejen těm, kteří právě hledají nebo chtějí změnit  zaměstnání, ale také všem, kteří teprve začínají uvažovat o svém budoucím studijním zaměření nebo zaměstnání – tj. žákům posledních ročníků základních škol a studentům středních a vysokých škol. Burzu si nenechali ujít ani ti, kteří se na volbě povolání nějakým způsobem podílejí - ať už jsou to rodiče teenagerů nebo výchovní poradci ze základních a středních škol. Všichni zájemci dostali unikátní příležitost získat informace na jednom místě, případně navázat kontakt s budoucím zaměstnavatelem.

„Na burze se prezentovalo šedesát perspektivních zaměstnavatelů z Olomouckého kraje, kteří nabídli stovky volných pracovních míst – a to ve strojírenství, elektrotechnice a optice, potravinářství, výrobě plastů, informatice a stavebnictví, v dopravě a spojích, energetice, obchodu, zdravotnictví a lázeňství, armádě i policejních složkách,“
přibližuje ředitel Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci Jiří Šabata.
Pro příchozí byl připraven bohatý doprovodný program. „Návštěvníky zaujaly zajímavé exponáty některých vystavovatelů (vč. vojenské techniky a kamionu), k vidění byly i praktické ukázky povolání a řemesel. Novinkou bylo odhalení zákulisí Assessment centra. Zájemci si také mohli vyzkoušet svůj postřeh a dovednosti na laserové střelnici, před pavilonem A si zase mohli zkusit práci v hudebním studiu nebo zažili trochu adrenalinu v trenažeru převrácení vozidla. Žáci a studenti se zapojili i do soutěží o atraktivní ceny,“ doplňuje Richard Koubek ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

„V prvním patře pavilonu A proběhlo také historicky první krajské kolo odborné soutěže T – Profi (Talenty pro firmy), ve které soutěžní týmy sestavovaly nový, funkční a pohyblivý model skutečného zařízení,“
uzavírá Anežka Kramářová z Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

Záštitu nad Burzou práce a vzdělání v Olomouci převzaly Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc.
Veškeré informace o burze (včetně seznamu vystavovatelů) jsou k dispozici na internetových stránkách http://www.burzapav.cz, wwww.uradprace.cz nebo facebook.com/uradprace.cr.        
     
Petra Švajdová
/
kategorie Svaz v regionech
zpět