Mladí talentovaní lidé představují velký potenciál v oboru AI

V sobotu 21. března 2020 budou v rámci konference Machine Learning Prague 2020 vyhlášeni držitelé AI Awards 2019. Organizátorem soutěže, jejímž cílem je veřejně ocenit jak firmy, tak jednotlivce specializující se na oblast umělé inteligence, je společnost Economia, vydavatel Hospodářských novin, a Aspen PR. Generálním partnerem je společnost Accenture, partnery pak Microsoft a Avast. Soutěž se i letos koná pod záštitou Svazu průmyslu a dopravy ČR, odborným partnerem AI Awards 2019 se stalo Prg.ai.

Uzávěrka nominací do 2. ročníku soutěže AI Awards v celkem osmi vyhlášených kategoriích, kdy tři jsou určeny pro jednotlivce a pět pro týmy, proběhne 21. února. O držitelích jednotlivých ocenění bude, stejně jako vloni, rozhodovat odborná porota tvořená reprezentanty akademické sféry, zástupci organizátorů a partnerů.

O tom, jak široká může být škála působení umělé inteligence v praxi, vypovídá i to, že v loňském 1. ročníku soutěže se osobností roku stal Marek Rosa, šéf pražské výzkumné firmy GoodAI, vyvíjející takzvanou obecnou umělou inteligenci, která by měla člověka nahradit v provádění většiny intelektuálních úkolů a v kategorii Student/ka roku cenu získala Michaela Mrázková, která mimo jiné spolupracovala i na využití umělé inteligence ve vývoji aplikací pro děti s poruchou autistického spektra.

kategorie Soutěže
zpět