Papírna Mondi Štětí nabízí zaměstnancům bezplatné testy na COVID-19

Společnost Mondi Štětí nabízí od pondělí 31. srpna 2020 svým zaměstnancům nový benefit – možnost se nechat zdarma otestovat na nákazu COVID-19. Tímto preventivním krokem chce Mondi předejít možnému výskytu nemoci v závodu a jejího potenciálního šíření mezi zaměstnanci. Kromě nich se mohou za zvýhodněnou cenu otestovat i rodinní příslušníci. V režimu samoplátce pak test může využít i široká veřejnost.

Největší česká papírna Mondi Štětí i její sesterská společnost Mondi Bags a Mondi Coating Štětí nyní svým zaměstnancům umožňují nechat se otestovat na onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem. Společnost NL-BioLAB, s.r.o., kterou si Mondi pro testování na základě výběrového řízení vybralo, dokáže otestovat až 12 lidí za hodinu. Testování bude probíhat vždy od pondělí do čtvrtka. V případě většího zájmu dodavatel navýší kapacitu a testovací periodu odběru vzorků prodlouží. Zaměstnanci se mohou nechat otestovat každý týden. Tento benefit společnost zcela hradí svým zaměstnancům.

Testovat se však mohou nechat i rodinní příslušníci, a to za poplatek 300 Kč za osobu.

Mondi Štětí v rámci podpory regionální prevence a minimalizace nákazy novým koronavirem nově nabízí od pondělí 7. září testování na COVID-19 i široké veřejnosti. Výhodou pro občany z blízkého okolí je zejména fakt, že za odběrem nemusí cestovat. Na místě si pak mohou zvolit ze dvou variant testů – varianta BASIC pouze v českém jazyce stojí 1756 Kč, varianta TRAVEL, která je vhodná např. pro vycestování vyjde na 2150 Kč.

„Mondi je důležitým regionálním zaměstnavatelem a jsme si vědomi odpovědnosti, kterou máme vůči našemu regionu a širšímu okolí. Městu poskytujeme nezbytné služby, mezi něž patří dodávky teplé vody pro město Štětí, provoz čistírny odpadních vod a dodávky páry do prádelen pro čištění nemocničního oblečení a lůžkovin. Proto je pro nás důležité mít jistotu, že jsou v pořádku jak naši zaměstnanci a jejich rodiny, tak i dodavatelé Mondi a komunita města Štětí,“ uvedl Roman Senecký, generální ředitel Mondi Štětí.

Na testování se mohou zájemci nahlašovat předem, a to telefonicky na telefonním čísle +420 778 763 010 vždy od pondělí do pátku mezi 7:30 a 12:00 hodinou, či osobně u odběrového místa před hlavní budovou společnost Mondi. Lze se dostavit i bez předchozí registrace, přičemž ale registrovaní zájemci mají přednost. Platba za úkon je možná pouze prostřednictvím platební karty přímo dodavateli.

Odběry jsou prováděny od pondělí do čtvrtka mezi 8:00 – 11:00 společností NL-BioLAB, s.r.o., Bude-li zájem převyšovat kapacitu, budou časy pro odběry dle potřeby prodlouženy. „Jsme rádi, že můžeme regionu poskytnout podporu i takovouto formou a přejeme si, aby pozitivních testů bylo co nejméně," doplňuje ředitel Senecký.

kategorie Z členské základny
zpět