Podnikatelská mise podpoří další export do Chorvatska

WhatsApp Image 2017-03-28 at 11.39.30 1


Podnikatelská delegace Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) zamířila včera do Chorvatska a doprovází prezidenta České republiky Miloše Zemana při jeho třídenní návštěvě Záhřebu. Mise je za poslední tři roky již druhou cestou, kterou SP ČR do této země pořádá.

Delegace se účastní 14 zástupců firem, zejména ze sektoru turismu a služeb, např. Lázně Teplice v Čechách a.s. Na misi míří ale i zástupci firem z oboru slévárenství a chytrého vytápění (např. společnost Kovolit, a. s. a Smart Heating Technology), informačních systémů pro energetiku, výroby a instalace výrobních zařízení či developmentu.

„České firmy působí v teritoriu jako respektovaní investoři, ucházejí se o zakázky zejména v oblasti infrastruktury a turismu. Do Chorvatska byl navíc ze strany České republiky zaznamenán rekordní export v hodnotě téměř půl miliardy euro a to bez reexportů,“ uvedl prezident SP ČR Jaroslav Hanák.

Firmy se zúčastní podnikatelského fóra, které pořádá Chorvatská obchodní komora a vystoupí na něm chorvatská prezidentka Kolinda Grabar-Kitarović i prezidenta ČR Miloš Zemana. Fóra se zúčastní téměř 50 chorvatských firem, české firmy představí prezident SP ČR Jaroslav Hanák, který celou delegaci vede. Prezentovat se budou i konkrétní příklady již úspěšné spolupráce mezi chorvatskými a českými firmami.

Chorvatsko je pro český turismus klíčovým trhem. V loňském roce ho navštívilo zhruba 700 tisíc českých turistů a ČR je tak čtvrtou nejvýznamnější zemí v počtu přijíždějících turistů.


Tisková zpráva ke stažení zde.

Kateřina Pavlíková
/
kategorie Tiskové zprávy
zpět