Akce v Jihomoravském kraji

 V průběhu nadcházejících měsíců proběhne v Jihomoravském kraji řada akcí zajímavých nejen pro podnikatele.

Pro období příštích dvou měsíců regionální zastoupení SP ČR samo připravuje či úzce spolupracuje na řadě akcí určených zejména pro členské firmy Svazu, ale i pro další zájemce z řad zaměstnavatelů či sociálních partnerů.  Těšit se můžete například na diskusní fórum k novinkám v pracovněprávní legislativě, nový ročník již tradiční studentské soutěže EBEC, Business Research Forum nebo na setkání s nejlepšími učni řemeslných oborů v rámci přehlídky České ručičky.

Novinky v pracovněprávní legislativě

Cílem diskuzního fóra je seznámit účastníky s novinkami v pracovněprávní legislativě a diskutovat jejich dopady na podnikovou praxi. Na programu bude novela zákoníku práce, která je v legislativním procesu a dle úmyslu předkladatele by měla odstranit hlavní problémy, se kterými se potýká praxe. V druhé části budou představeny základní novinky, které by měla kromě jiného obsahovat projednávaná novela zákona č. 373/2011 Sb. o specifických zdravotních službách a připravované novelizace zákona o zaměstnanosti.

Pořádá: Svaz průmyslu a dopravy ČR
Termín: 21. 3. 2017 v 10:30
Místo: V prostorách vysoké školy B.I.B.S., a.s., Lidická 81, Brno 

EBEC

Jako každý rok, i letos se můžete se svým týmem zúčastnit největší studentské soutěže na VUT v Brně! EBEC (European BEST Engineering Competition) je mezinárodní studentská soutěž pořádaná každoročně na čtyřech fakultách VUT v Brně (FAST, FEKT, FIT, FSI). Před soutěžícími stojí výzva v podobě vyřešení zadaného úkolu za omezený čas a s omezeným materiálem. Čeka na Vás zajímavý a napínavý den na jehož konci čekají v případě výhry ceny i stipendia.
Více o průběhu a pravidlech se dozvíte už druhý týden semestru z našich prezentací na vybraných přednáškách napříč univerzitou, na facebooku nebo na www.ebec.cz. Záštitu nad akcí má Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Pořádá: BEST (Board of European Students Technology) Brno
Termín: Březen
Místo: VUT Brno

České ručičky 2017

Na jižní Moravě víme, že řemesla mají mezi ostatními profesemi své nezastupitelné místo. Proto vznikl projekt Přehlídka České ručičky. Jejím cílem je popularizace učňovského školství v očích mladých lidí, jejich rodičů, učitelů i široké veřejnosti. Ve školním roce 2016/2017 probíhá již 10. ročník.

Každoročně organizační výbor Přehlídky vybere dvacítku oborů, které jsou ohroženy klesajícím zájmem o studium, přestože je jejich společenská potřebnost stále velmi vysoká. Po celý školní rok jsou v uvedených oborech sledovány vybrané soutěže. Soutěže odborných dovedností pro žáky středních škol jsou většinou vyhlašovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, mají velkou tradici, celostátní působnost a často také mezinárodní účast. V porotách zasedají zástupci profesních cechů, asociací a sdružení. Pouze jediný soutěžící, a to ten nejlepší v oboru a kategorii v daném školním roce, může obdržet zlatou plaketu Českých ručiček.

Pořádá: Jihomoravský kraj
Termín: Leden až červen, harmonogram soutěží naleznete ZDE
Místo: ČR

Business Research Forum 2017

Masarykova univerzita zve na druhé Business Research Forum. Největší akce prezentující výsledky vědy a výzkumu představí pestrou paletu možností spolupráce s největší univerzitou na Moravě. Součástí programu je veletrh příležitostí ke spolupráci, prezentace vědeckých týmů i tematické diskusní sekce.
Akce se koná 27. dubna 2017 v pavilonu CEITEC MU v Univerzitním kampusu v Brně. Záštitu nad Business Research Forem převzali kromě Svazu průmyslu a dopravy ČR také místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a primátor statutárního města Brna Petr Vokřál.

Pořádá: MŠMT, Masarykova univerzita
Termín: 27. 4. 2017
Místo: Univerzitní kampus Bohunice, Brno

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět