Je vzdělávání na v souladu s potřebami trhu práce?

V průběhu prosince 2016 až ledna 2017 se školy i zaměstnavatelé z Ústeckého a Jihomoravského kraje zapojili do dotazníkového šetření, které je součástí unikátní analýzy souladu hospodářského profilu regionu s výsledky vzdělávání na úrovni základního školství. Analýzu zpracoval Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Mendelovou univerzitou v Brně.

Jedním z klíčových nedostatků při ekonomickém rozvoji regionů je nesoulad potřeb trhu práce s profilem absolventů středních a vysokých škol. Základy budoucího profesního uplatnění jsou přitom žákům poskytovány již v průběhu devíti let na základní škole. Bylo proto potřeba získat přesnější a relevantnější informace o tom, jakým způsobem základní škola působí na profesní formování žáků, a jak je otevřená pro spolupráci s jejich budoucími zaměstnavateli.

Nyní jsou známy výstupy Analýzy, které byly prezentovány na společném setkání firem a základních škol v dubnu 2017 v Ústí nad Labem.

Bližší informace k Analýze Vám zprostředkuje regionální zastoupení SP ČR:

  • Pro Ústecký kraj, regionální manažerka Radka Šplíchalová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Pro Jihomoravský kraj, regionální manažerka Kateřina Budínková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Kateřina Pavlíková
/
kategorie Svaz v regionech
zpět