Občané České republiky preferují Jihočeský kraj

To nejzajímavější pro podnikatele z dění v Jihočeském kraji v prvních měsících tohoto roku.

Od začátku října 2016 do konce ledna 2017 v České republice probíhala anketa Kraj mého srdce, ve které občané České republiky svými hlasy zvolili za absolutního vítěze Jihočeský kraj. Anketa si dává za cíl zmapování preferencí občanů České republiky v oblasti volnočasových aktivit a hlasuje se v celkem deseti kategoriích. 

Jihočeský kraj se stal absolutním vítězem ankety Kraj mého srdce

Anketu Kraj mého srdce pořádá redakce KAM po Česku, která na tomto projektu spolupracuje s veletržní správou INCHEBA EXPO PRAHA a pod záštitou Asociace krajů České republiky uskutečnila v pořadí již pátý ročník. Anketa si dává za cíl zmapování preferencí občanů České republiky v oblasti volnočasových aktivit. Skrze tuto anketu mohou lidé s cestovatelskými zájmy podpořit kraje ČR, ve kterých by chtěli volnočasové aktivity různých kategorií realizovat. Celkem je definováno deset kategorií: Letní dovolená, Pěší turistika, Cykloturistika, Folklor a tradice, lázně, Památky/historická místa, Zimní dovolená, Výlety s dětmi,  Koně a koňské stezky, Zážitky a adrenalin. Odevzdat své hlasy bylo možné v období od 1.10.2016 do 31.1.2017 a do ankety se zapojilo celkově 15 493 osob.

Výsledky průzkumu ukazují, že co se týče kategorií Letní dovolená, Zimní dovolená, Pěší turistika a Cykloturistika, respondenti hodnotí kraje každoročně přibližně stejně. V ostatních kategoriích je vývoj výsledků do poslední chvíle dramatický. Finální pořadí je také ovlivňováno akcemi společenského, kulturního nebo sportovního charakteru.

Výsledky ankety Kraj mého srdce byly vyhlášeny v polovině února letošního roku a nejvíce bodoval Jihočeský kraj se ziskem celkem 9 medailí, z toho byly 4 zlaté a zbylých 5 bylo stříbrných.

Bavorsko-český den pro firmy

Evropský region Dunaj-Vltava a Niederbayern-Forum pořádal počátkem dubna v městečku Bayerisch Eisenstein Bavorsko-český den pro firmy. Cílem setkání firem z Dolního Bavorska, Plzeňského a Jihočeského kraje bylo zintenzivnění jejich přeshraniční spolupráce. V první části byly návštěvníkům nabídnuty odborné přednášky o aktuálním vývoji trhu, o přeshraničních spolcích a o společném bavorsko-českém trhu. Ve druhé části následovaly prezentace vybraných firem o bavorsko-české kooperaci.

David Vondrák
/
kategorie Svaz v regionech
zpět